Nieuwsalert per mail ontvangen

2 lawineslachtoffers bij lawine St. Anton am Arlberg

Rond 12.30 uur werd er in St. Anton am Arlberg een lawine gemeld, waarbij naar verluidt twee personen overleden zijn. Het ongeluk gebeurde in skigebied Rendl toen een groep van vijf personen buiten de geprepareerde pistes waren en werden verrast door een grote lawine. De nationaliteit van de personen is nog niet bekend. 

De reddingsactie is op dit moment nog in volle gang. Volgens de Tiroler Tageszeitung zijn op dit moment de bergredding met lawinehonden en helikopters druk bezig met verdere zoektocht naar overlevenden. De getroffen personen werden te laat gevonden en konden niet meer gered worden. Of er nog meer personen onder de lawine liggen kan nog niet met zekerheid gezegd worden.

De laatste weken zijn er veel lawineslachtoffers geweest in de Alpen. De wisselende weersomstandigheden zorgen voor verhoogd lawinegevaar. De lawinediensten waarschuwen dan ook voor de grote gevaren buiten de geprepareerde pistes. De sneeuwlaag is op veel plekken zeer instabiel, wat zorgt voor gevaarlijke omstandigheden. 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in