Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

19 jarige Kristoffersen verrast Schladming

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Henrik Kristoffersen heeft zijn eerste World Cup overwinning gepakt in Schladming door Marcel Hirscher (2e) en Felix Neureuther (3e) te verslaan. De 45.000 enthousiaste toeschouwers hebben de eer gehad om dit spektakel te mogen aanschouwen en beleefde kippenvel momenten tijdens de race. De 19 jarige Kristoffersen heeft nog maar 23 World Cup wedstrijden geskied en verslaat nu al de grote namen.

Tot nu toe heeft het jonge talent uit Noorwegen een  geweldig seizoen achter de rug, waarbij hij maar liefst drie keer het podium wist te behalen. Ondanks deze wetenschap, kwam de overwinning voor zowel hem als de toeschouwers als een grote verassing.

“Het is nu echt! Ik heb mijn eerste World Cup wedstrijd gewonnen en had nooit durven dromen dat dit zou gebeuren vanavond.  Ik heb er lang op gehoopt, maar dit alles is ook nieuw voor mij. Afgelopen jaar was mijn beste resultaat nog de 11e plaats en nu sta ik op het hoogste blok naast Marcel Hirscher en Felix Neureuther” aldus Kristoffersen.

Bij de finish werd Kirstoffersen opgewacht door Hirscher en Neureuther, die hem feestvierend op de schouders nam. Mooi gebaar om te zien dat er zoveel wederzijds respect is onder de skiers op dit hoogste niveau. “Henrik heeft mijn volle respect. Dit jonge talent heeft ons vandaag een lesje geleerd. Hij is een goede constante en solide skier en heeft ons allemaal verrast vandaag” aldus Neureuther.

Ook Hirscher gaf zijn mening over de verrassende overwinning: “Hij is pas 19 jaar en pakt nu al zo een belangrijke overwinning. Op die leeftijd in de top 5 eindigen is al een hele prestatie, maar een eerste plaats is voor zo een jongen geweldig.  Zij briljante techniek en slimime skistijl heeft hem deze overwinning gebracht. Ik zou bijna zeggen dat hij een van de nieuwe leiders gaat worden voor de nieuwe generatie.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in