Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

17 wintersporters vast in skigebied Zauchensee

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gistermiddag zaten 17 mensen vast bij het bergstation van de Weltcupexpress in het skigebied Zauchensee. Tien volwassenen en zeven kinderen moesten met hulp van de bergreddingsdienst naar het dal worden gebracht. Daar was zelfs een helikopter voor nodig. Waarom? De lift was defect en de wintersporters wilden niet zelf afdalen van de steile piste.

17 mensen vast in skigebied Zauchensee

Tien volwassenen en zeven kleine wintersporters stonden gisteren in Zauchensee te wachten op de lift naar beneden. Bij het bergstation van de Weltcupexpress werd het rond 14.00 uur druk toen de lift waarschijnlijk vanwege een technisch defect niet meer ging. De wintersporters wilden niet afdalen van de steile piste en waren eigenlijk van plan om met de lift naar het dal terug te keren. De bergreddingsdienst kwam in actie om de wintersporter veilig naar beneden te begeleiden.

Helikopter en bergredding in actie

Een deel van de wintersporters werd met touwen vastgezet en daalde samen met de bergredding van de piste naar de nabijgelegen Schwarzwandbahn. Sommigen zijn met een transporthelikopter naar de lift gevlogen. In totaal kwamen 14 bergredders van de teams uit Altenmarkt en Flachau in actie in Zauchensee gisterenmiddag.

Soepele actie

De chef van de bergredding in Pongau vertelde achteraf: “De operatie werd zeer snel en gemakkelijk uitgevoerd. Twee bergreddingscentra kwamen in actie. De bergreddingsdienst ontving het alarm om 14.09 uur. Om 14.35 uur namen de eerste bergredders de lift naar boven. De transporthelikopter arriveerde om 14.55 uur om de reddingspogingen te ondersteunen en om 15.01 uur begon het bergreddingsteam met het redden van de mensen. Omdat het daar ijskoud was, hebben we de wintersporters met een touwrailing vastgezet en begeleid. Om 15.25 uur arriveerde iedereen bij de Schwarzwandbahn. Om op te warmen, kregen ze warme thee.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in