Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

150 jarig jubileum eerste Matterhorn beklimming

Wintersportredacteur

In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste klimmer de top bereikte van de legendarische Matterhorn berg. Ter ere van deze eerste beklimming heeft Mammut de berg verlicht met rode fakkels, wat voor een prachtige video heeft gezorgd. De Matterhorn is een van de bekendste bergen ter wereld en is in totaal 4.478 meter hoog. De berg is gelegen in de Walliser Alpen, wat op de grens ligt van Italië en Zwitserland.

Technisch gezien is het beklimmen van de Matterhorn in vergelijking met Mont Blanc erg lastig, waardoor er in 150 jaar circa 500 mensen overleden zijn. Hiermee is de Matterhorn ook meteen een van de meest dodelijkste bergen in de Alpen. Bij weersveranderingen ontstaan er snel sneeuwlawines en vallen er rotsen naar beneden wat het gevaar enorm groot maakt. Vanwege het snelle smelten van de sneeuw is de Matterhorn in 2003 zelfs tijdelijk verboden geweest voor klimmers.

Om de berg met deze rijke historie te eren hebben bergbeklimmers van Mammut een fakkelroute uitgestippeld die later op de avond aangestoken werd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in