Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

15 personen gered uit gondels van Hornbahn in Kitzbühel na defect

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanwege een technisch defect kwam de Hornbahn in Kitzbühel afgelopen zaterdag stil te hangen. De gondel stopte er rond het middaguur mee en kon niet meer verder. Op het moment dat de lift tot stilstand kwam, zaten er vijftien personen in de gondels. Zo’n 80 leden van de brandweer, politie en bergreddingsdienst kwamen in actie om iedereen weer veilig naar beneden te krijgen.

Defect in gondel in Kitzbühel

Afgelopen zaterdag rond 12.00 uur kwam de Hornbahn in Kitzbühel tot stilstand door een technisch defect in het middenstation. Het probleem kon niet snel gevonden en opgelost worden. Omdat het niet mogelijk was de gondels via de noodstand naar het dichtstbijzijnde liftstation te berengen, werd al snel besloten te evacueren. Vijftien personen, waaronder vier kinderen en een hond, zijn met ladders en door middel van abseilen uit de gondels gehaald. Rond 14.00 uur stond iedereen weer veilig met beide benen op de grond en kon de reddingsactie worden afgesloten. Niemand raakte gewond bij dit incident in Kitzbühel.

Brandweer en bergredding in actie

De bergreddingsdiensten uit Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg en St. Johann in Tirol waren zaterdagmiddag bij de Hornbahn aanwezig om passagiers te helpen. Ook kwam de brandweer en politie van Kitzbühel in actie met onder andere een helikopter.

Reden nog onduidelijk

Het is niet duidelijk wat de reden was van het technische mankement in de Hornbahn. Volgens de Kitzbüheler Bergbahnen wordt het systeem grondig gecontroleerd. Vandaag is de Hornbahn in Kitzbühel gewoon weer in bedrijf. Dat is te zien via de officiële website van KitzSki.

Lees ook: Augustus eindigt in de Alpen met flink veel verse sneeuw

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in