Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

14-jarige Nederlander op piste in gezicht geschopt en 18-jarige zus bewusteloos geslagen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een Nederlandse familie is dinsdag betrokken geraakt bij een vechtpartij op de piste in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Een 14-jarige jongen en zijn 18-jarige zus moesten vervolgens naar het ziekenhuis en twee Duitssprekende mannen worden gezocht voor de mishandeling. Dat meldt de politie in een persbericht.

Bijna botsing

De aanleiding van de confrontatie was een bijna botsing op de piste. Het Nederlandse gezin (50, 48, 19, 18 en 14 jaar oud) was dinsdagochtend in Ski Juwel aan het skiën. Rond 10.50 uur vertrokken ze samen vanaf het bergstation van de verbindingslift over rode piste nummer 5 in de richting van het bergstation van de Schatzbergbahn. Tijdens de afdaling ontweek de 19-jarige een kind en een man die op de piste stonden. Er was weliswaar geen botsing, maar voor de man en een andere onbekende man was het wel een aanleiding voor een woordenwisseling.

Ruzie

Die woordenwisseling werd uiteindelijk een vechtpartij tussen twee mannen, de Nederlandse 19-jarige, zijn 18-jarige zus en zijn 14-jarige broertje. De 14-jarige viel daarbij op de grond, waarna een van de mannen hem met zijn snowboardschoen in het gezicht trapte. De zus probeerde de ruzie te sussen en kreeg daarbij een klap in het gezicht, waardoor ze kort bewusteloos raakte. De zus moest naar het ziekenhuis gebracht worden, het jongere broertje kon op eigen kracht naar het ziekenhuis komen.

Mannen gezocht

De onbekende mannen vluchtten in een onbekende richting en worden nu gezocht. Het gaat om twee Duitssprekende mannen van allebei rond de 30 jaar oud. De een had een volle bruine baard en droeg een rode jas. De ander was brildragend en had een blauwe jas aan. Een van beiden was snowboarder. Ben je toevallig getuige geweest van het voorval of herken je de twee mannen? Bel dan met de politie in Wörgl (+43 59133 7221)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in