Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

14-jarig meisje verongelukt in Seefeld op de piste

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren gebeurde er een tragisch ongeluk in het Oostenrijkse Seefeld in Tirol. Een Oostenrijkse vader en zijn dochter waren onderweg in het skigebied op een blauwe piste toen het meisje viel. De 57-jarige vader merkte dit in eerste instantie niet. Toen zijn dochter niet volgde ging hij naar haar opzoek. Hij vond het 14-jarige meisje roerloos naast een boom, ongeveer vijf meter naast de piste.

Tragisch ski-ongeluk

Het 14-jarige meisje en haar 57-jarige vader waren gisteren onderweg in Seefeld in het skigebied van de Rosshütte. Beiden kenden het skigebied goed en waren gevorderde skiërs. Rond 14.00 uur daalden ze af van de blauwe piste nummer 10. Van deze afdaling skiede de vader voorop toen het meisje viel. De vader had niet door dat zijn dochter was gevallen en daalde verder af naar het dalstation, hier merkte hij dat zijn dochter niet volgde. Hij nam de lift weer omhoog om zijn dochter te zoeken. Op het laatste deel van de helling, op ongeveer 1300 meter, vond hij zijn dochter roerloos naast een boom. Waarschijnlijk is ze tijdens haar val tegen de boom geraakt. De vader verleende onmiddellijk eerste hulp met de hulp van omstanders.

Reanimatie zonder succes

De vader begon meteen te reanimeren en ook werden de nooddiensten opgeroepen. Snel arriveerden de pistereddingsdienst, een spoedarts en de bemanning van de noodhelikopter. De reanimatiepogingen werden voortgezet, maar uiteindelijk gestaakt. Het meisje is ter plaatse overleden. De exacte oorzaak van haar overlijden is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk is ze gewond geraakt bij haar hoofd. Ondanks dat ze een skihelm droeg, liep ze dodelijke verwondingen op tijdens haar val.

Getuigen worden gezocht om meer duidelijkheid te krijgen over dit ongeluk. Alle relevante informatie kan gedeeld worden met de politie Seefeld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in