Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

13-jarige Belg bij zoeken van skistok gewond geraakt

Skistokken

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een 13-jarige skiester uit België is woensdagochtend gewond geraakt tijdens de zoektocht naar haar skistok, die ze uit de lift liet vallen. Ze moest naar het ziekenhuis gevlogen worden met verwondingen aan haar halswervelkolom.

Skistok verloren

De tiener verloor haar stok toen ze met de Jägeralp-Express stoeltjeslift in Warth-Schröcken op weg omhoog was. De stok landde boven skipiste 284 op een circa 40 graden steile helling buiten de piste. Ze probeerde de stok zelf weer terug te halen door de helling op te klimmen op haar skischoenen, maar dat ging dramatisch fout.

Meters naar beneden

De jongedame gleed tijdens haar klim uit en gleed meer dan 40 meter naar beneden over de harde bevroren sneeuw, totdat ze op de 6 meter brede geprepareerde piste terechtkwam. Daar bleef ze echter niet liggen, maar ze schoot door en viel vervolgens nog zo’n 114 meter naar beneden over een helling met veel rotsen. Door de val raakte ze dus gewond en met de helikopter werd ze naar het ziekenhuis in Feldkirch gebracht. Hoe het haar nu vergaat is ons onbekend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in