Nieuwsalert per mail ontvangen

1000ste sneeuwkanon van dit jaar van TechnoAlpin

technoalpin

Het gaat lekker bij het bedrijf TechnoAlpin. Onlangs rolde daar de 1000ste sneeuwkanon van dit jaar uit de fabriek. Dat is vroeger dan ooit tevoren. 

TechnoAlpin is een van de grootste producenten ter wereld als het gaat om sneeuwkanonnen. Het bedrijf bouwt voor meer dan 1800 klanten wereldwijd sneeuwkanonnen en dat aantal blijft maar groeien.

Groei TechnoAlpin

Niet alleen het aantal klanten blijft groeien, maar ook het productieaantal. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2500 sneeuwkanonnen gebouwd. Dit jaar gaat TechnoAlpin nog eens ruim over dat aantal heen is de verwachting. De grens van 1000 sneeuwkanonnen werd nu namelijk eind juni gehaald, wat twee maanden vroeger is dan vorig jaar.

Wat kost een sneeuwkanon?

Omschakelen

Vanwege de grote vraag naar sneeuwkanonnen heeft het bedrijf het productieproces dit jaar helemaal omgegooid. De herstructurering heeft ertoe geleid dat het productiewerk tijdens het hoogseizoen wordt ontlast en zorgt ervoor dat skigebieden ruim voor het seizoen nog over de apparaten beschikken.

1000ste kanon

Het 1000ste kanon dat uit de fabriek kwam was voor het skigebied Schöneben im Vinschgau. Het gaat hierbij om het type TF10, een van de populairste machines van TechnoAlpin. Het is ook niet de eerste machine die het skigebied kocht bij het bedrijf. Sinds 2009 zijn ze klant en in de afgelopen jaren zijn al 14 propellermachines en 19 sneeuwlanzen uitgeleverd aan het gebied.

Al sinds 1990 bouwt TechnoAlpin sneeuwkanonnen voor skigebieden. Vooral op het gebied van productontwikkeling is het bedrijf marktleider. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bolzano, daarnaast zijn er 12 internationale filialen. TechnoAlpin is overigens ook partner van de FIS en voorziet voor de komende Winterspelen in Zuid-Korea 80% van de pistes van kunstsneeuw.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in