Nieuwsalert per mail ontvangen

Tourismusverband Stubai

10 types die je tegenkomt op de pistes van het Stubaital

Het Stubaital is een veelzijdige wintersportregio. Wie op zoek is naar uitdaging kan gaan freeriden op de Stubaier Gletscher en liefhebbers van een gemoedelijk skigebied voelen zich o.a. thuis op de pistes van Schlick 2000 en de Elfer. In dit weblog hebben we 10 types die je tegenkomt in het Stubaital op een rijtje gezet.

1. De kilometervreter

Uit de weg! De kilometervreter staat van ’s morgens vroeg tot laat in de middag op de pistes en kent de skigebieden van binnen en van buiten. De Stubaier Super Skipas, die toegang biedt tot de 4 skigebieden van het Stubaital, is het belangrijkste wapen van deze perfecte skiër.

2. De pizzapunter

De wintersportcarière van de pizzapunter staat nog in de kinderschoenen. Onder begeleiding van een skileraar wordt er geoefend op de brede pistes van de Stubaier Gletscher of in het compacte Schlick 2000. In het Stubaital zijn tal van skischolen die willen helpen bij het leren parallel skiën.

© Tourismusverband Stubai

3. Het familie-opperhoofd

Het familie-opperhoofd herken je aan de grote rugzak en de stress die hij of zij ervaart bij de berglift. Alle kinderen moeten op tijd bij de skischool zijn, hun materiaal niet vergeten en ook nog van zonnebrand worden voorzien. Het familie-opperhoofd is veelvuldig te vinden rond BIG RON’s kinderland en het BIG Family kinderland bij Gamsgarten.

4. De culinaire lekkerbek

In het Stubaital hoef je geen honger te lijden. De culinaire lekkerbek weet altijd de plekken te vinden met de lekkerste gerechten. Van de geroemde ‘Zur Goldenen Gams’ tot de ‘Zirbachalm’ waar lokale specialiteiten op de kaart prijken.

5. De poederbaas

De poederbaas begeeft zich het liefst zo min mogelijk op de piste. Na het checken van de lawinepieper bij het Freeride Checkpoint van het Powder Department op de Stubaier Gletscher is het tijd om te freeriden! Op de gletsjer bevinden zich maar liefst 13 freeride runs.

© Andre Schönherr

6. Het skitalent

Skitalentjes zijn er ook genoeg in het Stubaital. Alle voorzieningen zijn aanwezig om kinderen hier een onbezorgde wintersport te laten beleven. Nieuwste aanwinst is de BIG Family Slopestyle, een slopestyle piste waar ook bijbehorende lessen worden gegeven.

7. De local

De local komt al jaren op de Stubaier Gletscher, Schlick 2000, Elfer en Serles. Voor pistetips (Wilde Grub’n!), berghuttips (Dresdner Hütte!), après-ski hotspots (Mutterberg!) en leuke activiteiten (Stubay) moet je bij de local zijn!

8. De waaghals

Je herkent ze aan hun baggy kleding, twintips en stoere houding, de waaghalzen. Snowpark Stubai Zoo is hun domein. Hier halen ze op de hoogste kickers, langste rails en uitdagendste obstakels de meest bizarre tricks uit. Rond de diverse freestyle events, zoals de Stubai Zoo Spring Sessions, zijn ze veelvuldig te spotten.

© Stubai Prime Park Sessions/Pally Learmond

9. De jaren ’80 wedelaar

Het blijft toch een geweldige stijl, dat ‘Wedeln’. De jaren ’80 wedelaar houdt de ski’s dicht bij elkaar en draagt tevens een skipak dat nog uit de tijd van deze stijl stamt. Op de gletsjer skiet hij of zij graag op rode afdaling nr. 20, in Schlick 2000 zijn piste 4 en 1 geliefd.

10. De speelvogel

Rodelen op een van de tien rodelbanen (43 km rodelplezier), schaatsen op een van de drie ijsbanen of ijsklimmen op de Grawa waterval, de speelvogel wil alles een keer geprobeerd hebben in het Stubaital!

Profiteer nu van de ‘Sonnenskilauf 4=3’ aanbieding >

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in