Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

10 heerlijke wintersport galgje woorden

Wintersportredacteur

Of het nu scrabble of juist galgje is, hoe leuk zou het zijn als jij er tijdens je spelletjesavond voor de volle 100% tegen aan kunt gaan met een wintersportwoord waar je U tegen zegt? Wij hebben voor jullie een top 10 beste wintersportwoorden opgesteld en natuurlijk kun je ze ook bij andere spellen gebruiken!

1. Wintersportvakantieland

Want waarom niet? Lekker lang en eigenlijk ontzettend logisch. Daarom!

img_8432

2. Skibindingenfabrikant

De fabrikant die de skibindingen maakt, heeft natuurlijk ook een naam. En daarom ideaal om te gebruiken tijdens één van je spelletjes. Want eerlijk is eerlijk, deze zal je niet vaak horen.

3. Pistenbullybestuurder

Het is een echte baan, en het lijkt ons nog best een leuke ook: pistenbullybestuurder. Elke avond weer de piste op om alles weer strak en netjes achter te laten zodat wij de dag erop weer heerlijk kunnen skiën. Wat een helden!

top 10 beste wintersport Scrabble woorden

>>> LEESTIP: maak Kaiserschmarrn volgens traditioneel recept

4. Skischoendroogrek

Als we deze toch niet hadden… Na een dag skiën kan je eindelijk je skischoenen uitdoen en ze lekker laten verwarmen door het skischoendroogrek in de kelder van je hotel.

5. Dreiseilumlaufbahn

Deze klinkt nu wel heel moeilijk en ingewikkeld maar eigenlijk is het gewoon een 3S-gondel. Misschien moet je wel even de tip geven dat het geen Nederlands woord is.

top 10 leukste wintersport Scrabble woorden

6. Skipistenummermarkering

Je vindt dit woord niet zo een, twee, drie in de van Dale, maar het gaat om het idee! De skipistenummermarkering is van belang voor alle wintersporters en als woord voor galgje zal ‘ie zeker ook goed werk verrichten.

7. Sneeuwbaltang

Hij bestaat echt. En je kunt de sneeuwbaltang voor een prikkie bestellen bij een speelgoedwinkel. Hoé leuk is dit? De perfecte sneeuwbal creëren, in een mum van tijd. Als je nu je sneeuwballengevecht niet meer wint dan weten wij het ook niet meer.

snbt2

8. Skischoenspecialist

Die moet er natuurlijk ook zijn. De skischoenspecialist. De held van alle skiërs met zere voeten en ook zeker de held voor alle Scrabbelaars onder ons, want hier scoor je zeker een lekker puntje mee!

9. Skiliftarchitect

Ja, ook de skiliften moeten ontworpen worden en dat kan niet elke architect zomaar. Het dalstation en bergstation moeten er natuurlijk wel een beetje goed uitzien en in de omgeving passen. Soms worden skiliften zelfs in een berg gebouwd. Daar moet je wel even over nadenken voordat je begint met bouwen.

>>> Ook leuk: de 10 leukste spellen tijdens wintersport

10. Sneeuwsportleraar

Eigenlijk een andere benaming voor ski- en snowboardleraar, maar wat kan ons het schelen! Een sneeuwsportleraar kan van alles zijn, van skiën tot aan snowboarden, alles wat met sneeuw te maken heeft valt onder de sneeuwsportleraar. Moet jij eens opletten hoeveel mensen niet op dit woord komen tijdens een potje galgje.

skileraren

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in