Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse recepten: Tiroler Gröstl

Wintersportredacteur

Op zoek naar het Tiroler Gröstl recept? Voor veel wintersporters is dit de nummer 1 maaltijd tijdens de middagpauze op wintersport. Compleet logisch, want dit typische Oostenrijkse recept is heerlijk en geeft je het echte wintersportgevoel. Lees hier het Tiroler Gröstl recept en tover je keuken in Nederland om tot een Oostenrijks paradijs.

De Tiroler Gröstl is een bij elkaar geraapt zooitje van restvlees en overgebleven aardappelen. Hoewel dit niet erg lekker klinkt, smaakt het wel heel goed! Dit Oostenrijkse gerecht is goed voor een voedzame lunch en is ontstaan toen de koks van de pensions altijd te veel eten maakten voor de gasten. Om de zoveel dagen kreeg het personeel een mix gemaakt van alle restjes van de afgelopen paar dagen. De combinatie van ingrediënten in de Tiroler Gröstl bleek heerlijk. Daarom vind je hieronder het recept van de Tiroler Gröstl voor vier personen, één van de lekkerste Oostenrijkse recepten naar mijn mening.

Wat heb ik nodig voor het maken van Tiroler Gröstl?

– 1 theeleper boter
– 4 eieren
– 1 theelepel gehakte peterselie
– 250 gram gekookte rundvlees
– snufje gemalen komijn
– 600 gram aardappelen
– snufje marjolein
– snufje peter en zout
– 1 ui
– 2 eetlepels olie

Ook heb je een grote en een kleine koekenpan nodig en ongeveer 30 minuten de tijd.

Hoe maak ik de Tiroler Gröstl?

Allereerst was je de aardappelen, vervolgens kook je de aardappelen in 10 minuten gaar en pas na het koken en afkoelen moet je ze schillen en in plakjes snijden. Het vlees laat je 1 tot 1,5 uur sudderen op een laag pitje. Wanneer dit gaar is snij je de rundvlees in stukken. Dan snij je de uitjes fijn en fruit je deze in een pan met olie. Gooi vervolgens de aardappel schijfjes, een snufje zout, peper, marjolein kruiden en komijn kruiden erbij. Roer dit regelmatig door elkaar zodat de aardappel schijfjes goudbruin knapperig bakken.

Verhit in een andere pan een klontje boter en bak hierin een spiegelei. Leg het spiegelei op het mengsel van aardappelen en vlees en je Tiroler Gröstl is klaar!

 

Mahlzeit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in