Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe Flimjochbahn in Ischgl vanaf winter 2016/2017

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De oude Flimjochbahn is aan vervanging toe. De sinds 1993 in werking zijnde stoeltjeslift mag na circa 30 miljoen rondes met pensioen. Daarvoor komt uiteraard een nieuwe lift in de plaats en die opent aankomend winterseizoen.

De Flimjochbahn brengt gasten van de Ischgler Idalp de Flimjoch op en kon tot dit jaar 2.400 personen per uur vervoeren. Vanaf 2016/2017 wordt de liftcapaciteit aanzienlijk verhoogd. Met de nieuwe lift kunnen per uur 3.200 personen naar boven gebracht worden. Dit gebeurt dan niet meer in een 4-persoonslift, maar in een moderne 8-persoonslift. Naast de lift worden ook het dalstation en het bergstation aangepakt. Het bergstation wordt zo aangepast dat zelf bij harde wind de lift kan blijven draaien. Afhankelijk van de windrichting is het binnenkort mogelijk om een zelfgekozen uitgang te openen.

kreuzungststuetze-nr.-3flimjochbahn-uebersicht_1

Het bijzondere aan deze lift is liftpaal 3 van de Flimjochbahn, dat is namelijk de tweede liftpaal in z’n soort ter wereld. Liftpaal nummer 3 van de Flimjochbahn is namelijk ook liftpaal nummer 9 van de Höllbodenbahn, wat betekent dat er twee 8-persoonsliften over een enkele paal gaan. In totaal kunnen er per uur theoretisch 6.900 personen over deze paal vervoerd worden. Ook de andere liftpaal van dit type staat in Ischgl, waar eveneens twee 8-persoonsliften zich kruizen bij de Idjochbahn.

b2-flimjochbahn-technische-daten@2x

De bouw van de lift is direct na de succesvolle bouwonderhandelingen begonnen. Als eerste project werd daarvoor op 12 mei de oude lift afgebroken.

Gerelateerd:
SkyFly laat je door het skigebied van Ischgl vliegen
– Silvretta Montafon zoekt naam voor nieuwe lift
– Skilift is er klaar mee
Nieuwe Porsche Design lift voor Zwitserland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in