Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Barkeeper klust € 6.600 extra bij in skigebied

Foto: Skiinfortmatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als barkeeper in een skigebied kun je aardig wat geld verdienen. De vakantiegangers zijn immers in feeststemming in de après-ski en als je je charmes in de strijd gooit kun je voor een flink bedrag aan fooi bij elkaar verdienen. Voor een Duitse barman was de fooi echter niet genoeg en hij besloot op een andere manier bij te klussen. Dat liep minder goed af dan gepland.

De Duitser liep gedurende het seizoen regelmatig langs bij een goed bezochte skiverhuur in het Oostenrijkse dorp waar hij werkte en kon daar telkens de verleiding niet verstaan om een paar nagelnieuwe latten mee te nemen. In totaal heeft de illegale bijklusser 20 paar ski’s met een waarde van maximaal 855 euro per paar meegenomen en die doorverkocht. Zijn extra inkomsten: 6.600 euro. Het genot van het verdiende geld was bij de 45-jarige Duitser van korte duur.

Toen de eigenaar van de skiverhuur merkte dat er ski’s verdwenen hing hij in februari een camera op waarop de barkeeper gesnapt werd. Woensdag stond de barkeeper voor de rechter werd hem het vuur aan de schenen gelegd. Als ‘heilig boontje’ verklaarde hij aan de rechter voor de eerste keer iets gestolen te hebben. De rechter had echter al wat onderzoek gedaan naar de historie van de Duitser en moest de barkeeper eraan herinneren dat hij in zijn thuisland al meerdere veroordelingen voor diefstal en fraude voor zijn kiezen had gekregen. De man kan nu een jaartje zitten of kiezen voor een geldboete van 5.400 euro en een jaar voorwaardelijk. Volgend jaar moet hij dus een andere manier verzinnen om een beetje bij te klussen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in